;

Amsterdam wil in 2030 voertuigen met een verbrandingsmotor weren

  • Dinsdag 7 mei 2019

Amsterdam

De luchtkwaliteit in de stad te verbeteren, dat wil de gemeente Amsterdam vanaf 2030. Men wil alle voertuigen met een verbrandingsmotor weren. Uitstootvrije voertuigen zijn de enige voertuigen die in de stad mogen rijden. Zoals staat in het Actieplan Schone Lucht van de gemeente.

Volgens het plan is het vanaf volgend jaar met een tweedehands diesel uit 2004 niet meer toegestaan ­binnen de Ring te komen.

“We willen schonere lucht voor alle Amsterdammers. Vieze lucht is nu nog te vaak een sluipmoordenaar. Na roken, slecht eten en weinig bewegen is vieze lucht het vierde grootste gezondheidsrisico voor de Amsterdammer”, stelt verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma.

De autobranche vindt het plan zeer onrealistisch. De kosten van elektrisch rijden blijven dalen. Naar verwachting zijn elektrische auto’s in 2025 goedkoper dan benzineauto’s en zal de helft van de nieuw aangekochte auto’s dan elektrisch zijn. Echter, in Amsterdam zijn op dit moment de meeste autobezitters in het bezit van een tweedehandsauto.

Ook Remco Dijkstra van de VVD in de Tweede Kamer is niet te spreken over het plan: "Amsterdam zet een stip op de horizon, alleen is er momenteel helemaal geen wetgeving die een ban op benzineauto‘s in de stad mogelijk maakt". "En die regels daar gaan wij hier in Den Haag over, niet Amsterdam.

De Amsterdamse gemeenteraad neemt in het najaar een besluit over de plannen.

 Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto

Contact opnemen

Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto
De Waterman 7-a
5215 MX 's-Hertogenbosch

 31(0)73 850 47 50
 info@riemersmaleasing.nl