;

Elektrisch autonieuws 2021

  • Donderdag 14 januari 2021

Ook het jaar 2021 heeft op het gebied van elektrisch rijden heel wat voor ons in petto. We hebben het laatste nieuws weer op een rij gezet:

Binnenkort komt er ook een sportieve N-versie van de geheel nieuwe Hyundai KONA. Het volgende model in het sportieve N-gamma van Hyundai is de geheel nieuwe KONA N. Dit is meteen ook de eerste high-performance SUV met het N-label. Hyundai’s sportieve N-label, dat zijn entree op de high-performance-markt maakte met de Hyundai i30 N, wil het gamma in 2021 verder uitbreiden. Met specifieke modellen – zoals de Hyundai i20 N en de KONA N.

Revolutionaire waterstofauto

Toyota presenteert de nieuwe generatie Toyota Mirai. De waterstof elektrische auto biedt een grotere actieradius tot 650 kilometer, meer rijdynamiek, heeft de uitstraling van een stijlvolle coupé en is leverbaar vanaf 65.995 euro. De enige uitstoot is waterdamp en tanken kost slechts enkele minuten, net als bij een traditionele benzine- en dieselauto. Toyota’s revolutionaire waterstofauto arriveert in maart 2021 in Nederland.

Renault marktleider EV’s in Europa

Als één van de pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit leidt Renault de Europese markt voor elektrische voertuigen (EV’s) met 95.985 verkochte eenheden van januari tot eind november 2020. In vergelijking met het voorgaande jaar betekent dit een toename van registraties met 80%.

Opel

Met nieuwe geëlektrificeerde modellen, meerdere jubilea en een nieuw moederbedrijf belooft 2021 een cruciaal en memorabel jaar te worden voor Opel. De Duitse autoproducent hoopt en verwacht dat het jaar meer voorspoed voor iedereen zal brengen. De definitieve fusie van Groupe PSA en FCA (Fiat Chrysler Automotive) tot Stellantis staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021. Opel is het enige Duitse merk dat deel uitmaakt van de wereldwijd opererende groep.

Groenere batterijen

Batterijen zonder kobalt zorgen voor goedkopere elektrische auto’s. Een nieuwe ontdekking van het Amerikaanse Oak Ridge National Laboratory opent de deuren naar kobalt-vrije lithium-ionbatterijen. Omdat kobalt een van de stoffen is waar veel sociaal en milieuleed bij komt kijken, kan dit het begin zijn van groenere batterijen. Een combinatie van ijzer, aluminium en nikkel vervangt het kobalt.

Met 7 personen in een Tesla

Tesla voegt de mogelijkheden van de Model Y toe met een 3e  zitrij. De grotere broer van de Model 3 wordt daarmee een echte zevenzitter. Dat de Tesla Model Y ook als zevenzitter komt, is niet echt nieuws. Topman Elon Musk maakte in het najaar van 2020 bekend dat de productie daarvan nog eind 2020 zou beginnen. De zevenzitter is net zo groot als de reguliere Model Y, maar biedt dus twee zitplaatsen extra. Wie een Model Y met zeven zitplaatsen wil, moet € 3.200 bijbetalen. De Model Y wordt dit jaar leverbaar in Nederland.

Volkswagen ID.4

In navolging van de ID.3, het eerste lid van de volledig elektrische IDFamily, zijn de eerste Volkswagen ID.4’s inmiddels ook al te zien op de Nederlandse wegen. Het is de eerste volledig elektrische wereldauto van Volkswagen, die als SUV perfect aansluit bij de trends in de markt. Het aandeel SUV’s in de totale afleveringen van Volkswagen wereldwijd steeg van 29,8% in 2019 naar 34,8% in 2020.

Wil jij direct in een elektrische auto rijden, bekijk dan onze voorraadauto’s.Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto

Contact opnemen

Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto
De Waterman 7-a
5215 MX 's-Hertogenbosch

 31(0)73 850 47 50
 info@riemersmaleasing.nl