;

Tesla Model 3 is de bestverkochte elektrische auto in het eerste kwartaal in Nederland

  • Maandag 8 april 2019

tesla

 

Branchevereniging Bovag/Rai noteerde 2.195 nieuwe Tesla’s . Ook werden er verassend genoeg Waterstofauto’s verkocht.

De start van het niieuwe jaar was voor Tesla overigens verre van succesvol. Men sloot januari af met slecht 63 registraties. Het herstel kwam in maart ruim 2.200 nieuwe Tesla’s werden er verkocht. Vooral de Model 3 zorgde hier voor met 2.195 verkopen. De Model S werd slechts acht keer verkocht, de Model X zes keer. Uiteindelijk komt de kwartaalverkoop  op 2.761 exemplaren. Vorig jaar verkocht Tesla nog 1.709 auto’s. De Model S was toen met 587 exemplaren de grootste.

 Jaguar

De European Car of the Year ,Jaguar I-Pace’s verkocht in de eerste drie maanden zestig nieuwe auto’s. De auto kreeg in maart veertig keer een nieuwe eigenaar. Een vergelijking over het eerste kwartaal 2018 is niet te maken, omdat de auto toen nog niet leverbaar was.

 Waterstof

Uit de Bovag-cijfers blijkt ook dat er in maart zes Hyundai Nexo’s en twee Toyota Mirai’s op waterstof verkocht zijn. In januari en februari werden vier Nexo’s besteld. Daarmee zijn in het eerste kwartaal van 2019 al bijna evenveel waterstofauto’s besteld dan in heel 2018 gebeurde: toen registreerde de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) namelijk 13 waterstofauto’s. De komende jaren moet het aantal waterstoftankstations in Nederland worden uitgebreid.Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto

Contact opnemen

Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto
De Waterman 7-a
5215 MX 's-Hertogenbosch

 31(0)73 850 47 50
 info@riemersmaleasing.nl