;

Waarom elektrisch rijden?

 

 

 

 

 

Waarom in een elektrische leaseauto rijden?

 Duurzaamheid en ons klimaat

We haalden de bijna bittere noodzaak om andere keuzes binnen onze mobiliteit te maken al aan. De meest primaire reden om voor elektrisch autorijden te kiezen is natuurlijk de positieve effecten die dit heeft op ons klimaat. Minder uitstoot, minder vervuiling en een schonere manier van voortbewegen ten opzichte van de traditionele mogelijkheden van onze benzine- en dieselauto’s. Waar het voorheen leek dat de massa zich niet zoveel aantrok van de effecten van ons leefgedrag op het klimaat, met daarin specifiek het gebruik van auto’s, is dat de afgelopen jaar sterk veranderd.  

Niet in de minste zin omdat op de politieke agenda het topic ‘klimaat en duurzaamheid’ veel aandacht vraagt, maar ook omdat de publieke opinie (daarmee) scherper wordt. Het gevoel van verantwoordelijkheid voor de wereld om ons heen, prikkelt daarmee vanuit weggebruikers zelf dus ook de keuze voor duurzamere alternatieven, zoals de elektrische leaseauto of hybride varianten.  

 Besparing

We staan als Hollanders bekend als bevolkingsgroep met oog voor euro’s. Het besparingspotentieel van elektrisch rijden is daarom een aanvullende motivatie die veel weggebruikers interessant vinden.Hoewel voorheen (en nog steeds wel) de aanschafkosten van een elektrische auto hoger liggen, zijn de verbruikskosten vele malen lager. Je laadt je auto immers met elektriciteit in plaats van dure brandstoffen aan de pomp. Ook als tweedehands-auto-rijder heb je steeds meer opties! De markt van tweedehands elektrische auto’s is logischerwijs ook hard groeiend, waardoor ook bij gebruikte auto’s elektrisch steeds vaker beschikbaar is.  

Ook voor zakelijke rijders wordt elektrisch rijden sterk gestimuleerd, met een groeiend aanbod aan elektrische auto’s binnen het lease-opties.

Groene zones – rijden in de stad

Van een meer korte-termijn pragmatische aard is de keuze voor veel inwoners van steden nog sneller gemaakt. Wanneer je als automobilist je werk of huis niet kunt bereiken wanneer je een te oude of te vervuilende autorijdt, is elektrisch een slimme keuze.  

Hoewel we nog niet op het niveau zijn dat zones alleen voor elektrische of hybride auto’s toegankelijk zijn, worden de normen elk jaar scherper waarmee een groeiende groep auto’s geen toegang meer heeft tot bepaalde, met name stedelijke, zones in Nederland en Europa.   

Wil je graag een vrijblijvende lease offerte opvragen?

 

 

Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto

Contact opnemen

Elektrisch Rijden | Elektrische Leaseauto
De Waterman 7-a
5215 MX 's-Hertogenbosch

 31(0)73 850 47 50
 info@riemersmaleasing.nl